Sigla USV


 

Titlul proiectului

Sistem informatic pentru controlul si verificarea autenticitatii produselor

Acronim

ATPROD

Modulul

Programul 4 - Parteneriate in domeniile prioritare

Contractor

Centrul National de Management Programe - CNMP

Numar contract

12082/01.10.2008

Sumar

Propunerea de proiect urmareste realizarea unui consortiu de cercetatori capabil sa realizeze cercetari complexe care sa conduca la realizarea unui sistem informatic construit in jurul unei platforme web, bazat pe tehnologii RFID, sistem care sa asigure cetateanului un grad maxim de autentificare a produselor de firma. Acest sistem complex va fi dedicat in special cetateanului, consumatorului final, in vederea corectei sale informari si protejarii impotriva falsificarii produselor dar va veni si in sprojinul companiilor producatoare in vederea apararii drepturilor de autor si dezvoltarii unui management modern pe lantul de desfacere a produselor. In cazuri bine precizare, informatiilor legate de conditiile in care produsul a fost transportat (temperatura, umiditate) vor fi stocate in memoria etichetei/tag-ului RFID si accesibile consumatorului si producatorului.


Etapele proiectului


Etapa 1

"State of the art" in autentificarea produselor de firma

Etapa 2

Proiectarea arhitecturii hardware a modelului functional

Etapa 3

Proiectarea, realizarea si testarea modelului experimental

Etapa 4

Proiectarea, realizarea si experimentarea modelului experimental, Proiectare prototip, Realizare prototip. Experimentarea si demonstrarea functionalitatii prototipului, diseminarea rezultatelor

Obiectiv 1: Proiectul urmareste realizarea unui sistem informatic, construit in jurul unei platforme web care sa asigure o modalitate simpla si sigura, pentru orice cumparator, in vederea autentificarii direct in magazin, a produselor de firma.
Obiectiv 2: Rezultatele se adreseaza companiilor care doresc sa obtina o platforma software capabila sa satisfaca simultan doua cerinte majore: protejarea drepturile de proprietate pe de o parte si implementarea unui sistem modern de urmarire a trasabilitatii produselor proprii, de pe alta parte.

Legaturi utile